Levinud küsimused oomega-3 rasvhapete kohta
Mõne haiguse korral võib kahtlustada oomega-3 defitsiiti ja haiguse kulgu võib omega-3 rasvhappe korral kergendada. Üldiselt seostatakse lääne toitumist tavaliselt oomega-3 puudusega. Otsesed sildid ei ole eriti märgatavad, kuna need on sageli saanud juba meie igapäevaelu osaks ja inimesed on õppinud koos nendega elama (unehäired, tähelepanu ja keskendumise puudumine, seedetraktid jne). Lisaks võivad paljud autoimmuunhaigused olla põhjustatud oomega-3 rasvhapete ebapiisavast kasutamisest, ehkki varem pole muudatusi teatatud.
Konservatiivne meetod on endiselt soovitatav: palju kala, näiteks makrell, lõhe või heeringas, süüa. Nagu küsimuses “Kui palju oomega-3 on kala, et saada piisavalt oomega-3 (2 g), peaksite sööma 100 g heeringat, 250 g lõhet või 1,5 kg forelli päevas. Teine oomega-3 allikas on linaseemneõli ja muud taimed. Kuid mere päritoluga oomega-3 rasvhapetel (EPR/DHR) on kasulikumad omadused kui taimse oomega-3 rasvhapetel (ALA). Inimkeha võib muuta ainult väikese osa (0,5–10,0 %) ALA EPR-i ja DHR-i ning see ei ima rasvhapet ala.
Omega-3 kogus kalades sõltub nende liigist. 100 g heeringat sisaldab umbes 2 g oomega-3. Seetõttu on heeringas hea looduslik oomega-3 rasvhapete allikas. Tuuni, lõhe ja makrelli on palju oomega-3 rasvhappeid, ehkki 2 g oomega-3 saamiseks tuleks tarbida umbes 250 g lõhet. Teistes tavalistes kalaliikides on oomega-3 kogus üsna väike. Näiteks 2 g oomega-3 imendumiseks peate sööma 1,5 kg forelli.
Jah, teoreetiliselt on see võimalik. Peaksite siiski tarbima suures koguses teatud toite, nii et ainult vähesed inimesed on realistlikud. Tarbida umbes 2 g oomega-3 rasvhappeid päevas, st. y. Arstide soovitatav päevane annus peaks sööma umbes 100 g heeringat, 150 g tuunikala, 250 g lõhet, 300 g makrelli, 1,5 kg forelli või 3 kg COD.
NORSAN merevetikad
Jätkusuutlikuks kasvatamiseks ei puutu vetikad, sealhulgas vetikaõli, looduslike ookeani saasteainete, raskemetallide ja PCB -ga. Sellegipoolest puhastatakse ja kontrollitakse vetikate õli tootmise ajal.
Vetikaõli väärtus oleneb kasutatud toorainest, meie peamine vetikaõli tooraine tuleb mikrovetikast Schizochytrium sp. Tegemist on merelise mikrovetikaga, ning seda tüüpi vetikad pärinevad üldiselt troopilistest rannikualade mangroovimetsadest. Nad toituvad ainult taimsest materjalist, nagu seda on surnud lehed. Meie jaoks on see vetikas eriti oluline kuna see toodab kahte olulist merelist Omega-3 rasvhappet, nii EPA kui ka DHA’d.
„Omega-3 Vegan“ yra gaminamas tvariai ir aplinkai nekenksmingu būdu. “Omega-3 Vegan” gamyboje naudojami mikrodumbliai nėra gaunami iš jūros. Augindami juos dideliuose rezervuaruose su dirbtiniu jūros vandeniu, tausojame išteklius ir išsaugome žuvų mitybinę bazę. Žuvys savo Omega-3 kiekį taip pat gauna misdamos dumbliais, nes pačios šios riebalų rūgšties negamina. Taip augindami žaliavą, mes netrikdome natūralios jūros ekosistemos, o žuvų ir krilių ištekliai yra saugomi. Suvokiame savo atsakomybę jūrai ir jos gyventojams, todėl remiame ne pelno siekiančias organizacijas, kurios rūpinasi jūrų buveinių apsauga.
Omega-3 vegan toodetakse jätkusuutlikult ja keskkonnasõbralikul viisil. Omega-3 veganitootmisel kasutatavat Micodicust ei saa merre. Kasvades neid suurtes mahutites koos kunstliku mereveega, säästame ressursse ja päästame kala toitumisbaasi. Kalad saavad oma oomega-3 kogust, kaotades vetikaid, kuna nad ise ei tooda seda rasvhapet. Sel moel ei häiri me looduslikku mereökosüsteemi ning kalade ja Krilli ressursid on kaitstud. Me tajume oma vastutust mere ja selle elanike ees, seetõttu toetame mittetulundusühinguid, kes hoolitsevad mere elupaikade kaitse eest.
NORSAN vetikate õli on valmistatud mikroosakestest Schizochytrium sp. Lisaks on Omega-3 vegan rikas oliiviõli, mis sisaldab mahefarmi ja looduslikku sidruniõli.