Kerge suvine supp
Vegan
Portsjon: 4 inimest
Valmistusaeg: 30 min.
Valmistamise keerukus: Kerge

Vaja läheb
- 800 g rohelist sparglit
- 1 supilusikas võid või taimset alternatiivi
- 1 suur küüslauguküüs
- 2 keskmist sibulat (umb 70 g)
- 135 g herneid
- 60 ml koort (sobib ka kaerakoor või sojakoor)
- 500 ml köögivilja puljongit
- Pool teelusikat muskaati
Supi peale lisanaudinguks ja garneeringuks
- Spargli otsad
- 1 teelusikas võid/margariini (taimne)
- 1 teelusikas meelepärast suhkrut või siirupit (nt vahtrasiirup)
- Soola ja pipart
- 1 teelusikas sidrunimahla serveerimisel
- Röstitud leib või krutoonid (soovitame keskmist kaera või rukkirösti)
- Värsked ürdid (nt: petersell, murulauk, pesto)
Kuidas valmistada
- Pese spargel, eemalda kuivanud otsad ja koori alumine kolmandik. Lõika ära otsad ja pane kõrvale.
- Koori sibul ja küüslauk, lõigu väikesteks kuubikuteks ning hauta pannil/potis võis. Lisa spargel ja jätka hautamist.
- Lisa puljong ja ürdid ning keeda 8-10 minutit.
- Püreesta supp, lisa koor ja maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga vastavalt enda maitsele.
- Supi keemise ajal rösti kergelt leib ja spargliotsad pannil võis, lisades soola, pipart ja suhkurt. Enne serveerimist piserda sidruniõliga.
- Enne supi serveerimist lisa supi peale röstitud leib ja spargliotsad ning soovipäraselt värskeid ürte. Lisa 1 teelusikas Norsan Vegan õli või 1 supilusikas Total õli ühe portsjoni kohta ning soovipäraselt sidrunimahla ( nt 1 teelusikas).
- Head isu!
Jagage enda kogemusi, õnnestumisi ja retsepti modifikatsioone meilile info@norsan.ee või kirjutage kui küsimusi.