
Kasutame unustatud koostisosi
Peet on rikkalik toitainete poolest nagu folaadid, mangaan ja vask. Ta aitab alandada meie vererõhku, sisaldades samal ajal väga vähe kaloreid. See peedikreemisupi retsept, rikastatud oomega-3 rasvhapetega, sobib suurepäraselt nii igapäevaseks toidukorraks kui ka pidulikeks eineteks. Aeg on peet taas kasutusele võtta peale rosolje ja peedi-küüslaugu salati 🙂
Koostisosad kahele
- Maitse järgi oliiviõli
- 1 väike sibul (valge/punane)
- 3 keskmist peeti
- 2 kartulit
- 1 porgand
- maitse järgi purustatud mädarõigast (nt: 1 tl)
- 700 ml köögiviljapuljongit
- maitse järgi soola ja pipart
- NORSANi oomega-3 õli, portsjoni kohta kas:
- 1 tl Norsan Omega-3 Vegan õli
- 1 sp Norsan Omega-3 Arktis/Total õli
Garneering
- 1 teelusikas torjuustu
- röstituid või värskeid seemneid
- paar lehte basiilikut
Valmistamine
1. Pese köögiviljad sooja vee all puhtaks. (peet omab tugevat värvivat mõju, kasuta vajadusel kindaid)
2. Koori kartulid ja porgandid ning tükelda kuupideks.
3. Koori ja haki sibul.
4. Kuumuta pannil oliiviõli ning lisa järgemööda sibul, peet, porgand ja kartul, hauta madalal kuni keskmisel kuumusel 2-3 minutit, kergelt segades.
5. Lisa köögiviljapuljong ja keeda tasasel tulel kuni 25 minutit, või kuni köögiviljad on pehmed.
6. Sega juurde mädarõigas ja toorjuust, maitsesta soola ja pipraga.
7. Püreesta segu saumikseriga kuni saavutad ühtlase kreemja konsistensti.
8. Serveeri kausidesse, lisa endale meelepärast oomega-3 õli.
9. Lisa lusikatäis toorjuustu supi peale ja garneeri enda nägemise järgi nt seemnete ja basiilikuga
Head isu!





